Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Cum sa construiesti o casa cu sistem inteligent integrat

Dacă ai in plan sa iti construiesti o casă, ai o oportunitate unică de a integra tehnologia de ultima ora în proiectarea acesteia și de a realiza o adevărată automatizare. Iată ce să luati în considerare:

 

Imaginați-vă că intrati pe ușa din față și muzica preferată se activează automat sau primiți o notificare, deoarece plouă și ați lăsat o fereastră deschisă. Acest lucru este posibil cu tehnologia de ultimă oră inteligentă.

 

De ce ai nevoie?

 

Ca punct de plecare, întrebați-vă ce încercați să obțineți. Tehnologia integrată inteligentă pentru casă nu va crește neapărat valoarea casei dvs., dar cel mai important, elementele integrate trebuie adaptate nevoilor dvs. și ale familiei dvs. Poate că doriți să faceți economii de energie sau doriti sa va creati posibilitati de divertisment in door,astfel de aspecte trebuie luate in calcul atunci cand optati pentru sisteme de casa inteligenta.

Oricare ar fi, fiti clar de la început vis a vis de obiectivele tale și nu va lasati distras de cele mai strălucite gadgeturi de pe piață, atata vreme cat ele nu sunt in armonie cu nevoile dvs sau nu va imbunatatesc considerabil calitatea vietii.

 

De asemenea, este important să aveți în vedere modul în care nevoile dvs. se vor schimba în timp. Obiectivul inițial ar trebui să facă ca infrastructura casei dvs. să fie inteligentă pentru casa, cu puncte de acces la date care să reziste inovațiilor viitoare și să adapteze ultimele progrese în tehnologie.

 

Dincolo de Alexa

 

Crearea unei locuințe inteligente nu înseamnă doar a cumpăra un Amazon Echo, un termostat inteligent sau alte dispozitive inteligente pentru locuințe, deși aceasta poate fi cea mai ieftină opțiune pe termen scurt. În timp ce aceste gadgeturi conectate la internet te pot ajuta să obții un anumit nivel de control, ceea ce pot face ramane totusi limitat.

 

Dacă dețineți mai multe produse, coroborarea diferitelor dispozitive și crearea unui sistem de automatizare inteligent pentru acasă poate fi o provocare și toate trebuie controlate cu propriile aplicații.

 

De ce fiecare construcție nouă ar trebui să fie o casă inteligentă

 

 

Ia un sfat de la Amazon, care a investit într-un design prefabricat pentru locuințe inteligente, care ar putea schimba modul în care gândim despre tehnologie în casele noastre. Un sistem complet de automatizare la domiciliu știe, instinctiv, ce să facă când, odată ce s-au configurat programele pe baza inputul oferit de catre dvs. Avand infrastructura și sistemele instalate în construcția dvs, puteți crea o casă care poate fi controlată dintr-o aplicație centrală cu butoane care pot realiza mai multe sarcini o data - porniți atât iluminatul, cât și muzica, de exemplu.

 

În timp ce multe dispozitive inteligente auto independente pot înceta să mai fie acceptate și să devină învechite într-o perioadă relativ scurtă de timp, unele sisteme inteligente de casă integrate pot dura mai mult și se pot adapta nevoilor dvs. pe măsură ce se schimbă, cu asistență continuă din partea instalatorului dvs.. Această abordare va fi cu siguranta rasplatita, mai ales daca intenționezi să construiesti o casa in care sa locuiești mult timp.

 

Un alt beneficiu al unei case inteligente este că poate fi proiectata pentru a fi cât mai eficienta din punct de vedere energetic. Ați putea chiar să luați în considerare instalarea panourilor solare sau a cablului necesar pentru a le adăuga mai târziu sau un punct de încărcare a mașinii electrice.

Viziteaza rubrica noastra de solutii integrate: https://casatehnica.ro/category/245/solutii-integrate.html

 

Ce tehnologie inteligentă pentru casă puteți adăuga?

 

In concluzie, care sunt sistemele de integrat in proiectarea unei case inteligente, si cum vor influenta ele costul construcției dvs.?

 

Elementele de bază sunt iluminatul, încălzirea și securitatea, dar există multe alte lucruri din casa dvs. care pot fi automatizate, cum ar fi accesul la proprietatea dvs. sau jaluzelele inteligente pentru ferestre care pot regla temperature. De asemenea, puteți adăuga sisteme de divertisment precum audio multi-room, luand cu siguranta in considerare si costul acestor integrari.

 

Importanța unei rețele de date cu fir

 

Pentru ca sistemul dvs. inteligent de acasă să funcționeze bine, mulți optează pentru a instala o infrastructură cu fir pentru a transporta datele necesare, mai degrabă decât să se bazeze doar pe wi-fi, ceea ce poate dovedi a fi ineficient din cauza interferenței din rețelele vecine sau a unui semnal slab.

 

Dacă doriți să includeți o configurație wi-fi, este important să luați în considerare materialele de construcție ale casei dvs., deoarece izolarea cu suport de folie și încălzirea în pardoseală pot bloca semnalele wi-fi. De asemenea, ar trebui să vă uitați să instalați puncte wi-fi în fiecare cameră principală pentru a vă asigura că aveți un semnal puternic și consistent.

 

Majoritatea furnizorilor recomandă conectarea unei rețele de bază, dar este, de asemenea, o idee bună să rulați cabluri de date pe anumite dispozitive, cum ar fi televizorul dvs. Wi-fi poate fi folosit doar pentru dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile și tabletele.

De asemenea, conexiunea la internet trebuie să fie una rapidă.

 

Iluminare inteligentă

 

Un sistem inteligent de iluminare vă oferă controlul asupra culorii și luminozității iluminatului în diferite încăperi pentru a crea dispoziția dorită. Cu iluminare inteligentă puteți utiliza o aplicație pentru a o controla, iar unele sisteme vor folosi senzori de mișcare instalati în fiecare cameră. Aceasta înseamnă că se activează automat în funcție de setările dvs. când intri într-o camera si pot fi echipate și cu întrerupătoare sensibile la atingere.

Viziteaza rubrica noastra de solutii pentru iluminare: https://casatehnica.ro/search.html?phrase=iluminare

 

Incălzire inteligentă

 

Cu un sistem integrat, ca cel de la Netatmo, senzorii de mișcare din casa dvs., precum și comutatoarele, care conțin senzori de temperatură și umiditate, sunt folosiți pentru a controla încălzirea sigurandu-se că este întotdeauna la temperatura dorită, setata de dvs.

 

În mod alternativ, atunci când instalați sistemul dvs. de încălzire, puteți cere cosntructorului dvs. sa intergreze termostate inteligente și senzori de mișcare, care pot fi apoi conectați la aplicația centrală dacă utilizați un sistem de control. Multe dintre cele mai bune termostate inteligente folosesc “geofencing” pentru a opri sau a porni încălzirea, ceea ce înseamnă că folosesc smartphone-ul dvs. pentru a detecta când ieșiți din casă sau vă întoarceți acasă.

 

Pentru a controla si mai mult încălzirea, trebuie să configurați zone de încălzire în jurul casei controlate de un termostat sau senzor de temperatură, cum ar fi la parter și la etaj sau chiar fiecare cameră.

 

Planifică-ți casa inteligentă

 

 

Este important să vă planificați instalația inteligentă a locuinței cât mai devreme în procesul de construire, astfel încât să poată fi încorporată corect în proiectarea și programul de lucru – cand  ați început să creați planuri mai detaliate.

 

Deși puteți găsi singur un instalator pentru locuințe, arhitectul dvs. va aduce, de obicei, orice specialiști ca parte a proiectului general. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că pot alege o companie pe care o cunosc și au încredere.

 

Cu o planificare atentă de la început și sfaturi profesionale pentru a vă ajuta să aflați care sunt prioritățile dvs. atât acum, cât și pentru viitor, puteți crea o casă inteligentă care va fi o bucurie în care să trăiți în anii următori.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum