Această cifră este de șapte ori mai mare decât numărul găsit în primul semestru 2018 atunci când au fost detectate doar aproximativ 12 m de atacuri provenite de la 69.000 de adrese IP.

 

Consumatorii și întreprinderile au continuat să achiziționeze dispozitive inteligente, conectate la rețea, cum ar fi routere și camere de securitate DVR, în ciuda măsurilor slabe de securitate incluse de producători. Hackerii valorifică acum securitatea slabă a produselor IoT și și-au sporit încercările de a crea și monetiza “botnete” IoT.

  • Dispozitivele IoT sunt încă ținta principală pentru atacurile cibernetice
  • Apare botnetul „Fiul lui Mirai”
  • Dispozitivele IoT ar putea fi azbestul viitorului

Pentru a afla mai multe despre atacurile IoT și cum să le prevină, experții de la Kaspersky au înființat tot soiul de capcane pentru a atrage hackerii, iar firma de cibersecuritate și-a lansat recent constatările într-un nou raport numit „IoT: o poveste cu malware”.

 

Atacuri IoT

 

 

 

Analizând datele colectate din aceste “capcane”, Kaspersky a constatat că atacurile asupra dispozitivelor IoT sunt mai puțin susceptibile să fie sofisticate, dar mai probabil să fie asemănătoare furtului, deoarece utilizatorii nu pot observa că dispozitivele lor sunt exploatate.

 

Familia de malware Mirai a fost în spatele a 39 la sută din atacurile pe care firma le-a detectat și acest malware este capabil să utilizeze exploitări, ceea ce înseamnă că botnet-urile bazate pe acesta pot fi exploatate prin vulnerabilități vechi și pot obține controlul asupra acestora.

A doua cea mai răspândită familie de malware, Nyadrop folosește forța de tip brut pentru a obține controlul asupra dispozitivelor IoT. Nyadrop a fost observat în 38,57 la sută din atacuri, iar malware-ul este adesea folosit pentru a descărca Mirai pe dispozitive. În cele din urmă, cel de-al treilea cel mai frecvent dispozitiv de stocare inteligent care amenință botnet se numește Gafgyt și a fost responsabil pentru 2,12 la sută din atacuri, folosind, de asemenea, forțarea bruta.

 

Cercetătorii Kaspersky au putut, de asemenea, să localizeze regiunile care au devenit sursa de infecție cel mai des în H1 2019. China a ocupat locul întâi, 30% din toate atacurile IoT care au avut loc în granițele sale, urmate de Brazilia la 19% și Egipt la 12%.

Cercetătorul de securitate de la Kaspersky, Dan Demeter a oferit o perspectivă detaliată asupra constatărilor raportului, spunând:

 

„Pe măsură ce oamenii devin din ce în ce mai înconjurați de dispozitive inteligente, asistăm la intensificarea atacurilor IoT. Judecând după numărul mărit de atacuri și persistența infractorilor, putem spune că IoT este o zonă fructuoasă pentru atacatorii care folosesc chiar și cele mai primitive metode, cum ar fi ghicirea parolelor și a combinațiilor de autentificare. Acest lucru este mult mai ușor decât cred cei mai mulți: de cele mai multe ori, cele mai frecvente combinații sunt de obicei „suport / support”, urmate de „admin / admin”, „default / default”. Este destul de ușor să schimbați parola implicită, așa că rugăm toată lumea să facă acest simplu pas către securizarea dispozitivelor inteligente. "

Comments (0)

Produsul a fost adaugat in wishlist
Product added to compare.

Acest website foloseste cookie-uri. Pentru mai multe detalii te invitam sa citesti POLITICA DE COOKIES.