Casa inteligentă va continua să devina din ce in ce mai populara atâta timp cât oamenii conștientiza faptul ea reprezintă o investiție în viitor. Odată cu creșterea numarului de case inteligente, mai mulți utilizatori se pot bucura de economii substantiale.

 

 

Astăzi, mulți dintre noi suntem familiarizați cu elementele de bază ale locuințelor inteligente datorită diverselor informatii aparute pe aceasta tema. Smart Home este definit ca un sistem complet automatizat prin care aparatele din casa pot fi controlate prin intermediul unei conexiuni WiFi de la distanță. Acest sistem sofisticat îi permite proprietarului să detecteze și să controleze funcțiile casei.

 

Pe piață, există multe produse care pot fi instalate într-o casă obișnuită, permițând astfel diverse functionalitati, insa casele inteligente complet automatizate constau dintr-un hub principal de control automat care controleaza toate celelalte sisteme din casă. Casele inteligente sunt foarte durabile și pot crea un sentiment de securitate și confort.

 

Dispozitivele electronice, încălzirea și iluminatul sunt doar câteva exemple vis a vis de ceea ce poate fi controlat de la distanță de smartphone intr-o casa inteligenta.

 

 

CASE INTELIGENTE - DEZVOLTARE

Tehnologia și dispozitivele inteligente pentru casă evoluează rapid, împreună cu senzorii și comenzile computerului. Driverele care leagă diferitele dispozitive sunt dezvoltate pentru a vă asigura că exista compatibilitate intre acestea, insa indiferent de tehnologie, casele inteligente creează noi oportunități în viața noastră de zi cu zi.

 

Lumea va avea aproximativ 50 de miliarde de dispozitive conectate la internet până în 2020.

Putem fi deja martorii dezvoltării facilităților de îngrijire, fabricilor conectate, orașelor inteligente și caselor noastre conectate la smartphone. Cu descoperiri suplimentare, ne putem deja imagina faptul că problemele de conectare vor dispărea, aplicațiile vor crește și anumite lucruri ar deveni mai puțin costisitoare.

 

CASE INTELIGENTE - DIMENSIUNEA PIEȚEI ȘI PRINCIPALELE MOTIVE DE CRESTERE

Studiile pe acest subiect prognozează că piața caselor inteligente va crește până la 62 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2020. America de Nord deține cea mai mare cotă de piață inteligentă.

 

Capacitatea de a economisi energie este unul din atributele cele mai importante care fac casele inteligente atat de interesante pentru tot mai multi oameni.

De asemenea, dispozitivele de securitate sunt printre principalii factori de crestere a pietei caselor inteligente. Se estimează că peste 709 de milioane de dispozitive de securitate vor fi livrate în 2019.

 

CASE INTELIGENTE - AVANTAJE

 

 

CASE INTELIGENTE: AUTONOMIE

Utilizarea sistemelor de recoltare a apei și a energiei eoliene sau a energiei solare vă poate ajuta să deveniți autonomi. Chiar și grădinile folosesc tehnologie inteligentă aspect care vă permite să folosiți la maxim gradina dvs., dar și banii și timpul dedicate altfel pentru a merge la piață și a cumpăra cele necesare.

 

CASE INTELIGENTE: RENTABILITATE

Smart poate părea intimidant, pentru că majoritatea oamenilor au această concepție greșită că sistemele și aparatele sunt prea scumpe pentru eI. Aparatele inteligente pot fi costisitoare, dar economisesc mai mult energie pe termen lung. Acest lucru se dovedește a fi mai puțin costisitor într-un mod indirect. Controlul termostatului poate economisi până la 30 la sută din factura de energie. Există mai puține deșeuri în toată casa, care vă permit, de asemenea, economisire de apă și energie. Casele inteligente îmbunătățesc valoarea de revânzare a casei dvs. cu fiecare componentă suplimentară de tehnologie inteligentă adăugată la ea. Deci, sunt considerate investiții mari.

 

CASA INTELIGENTA: EFICIENTA ENERGETICA

 

Casa inteligenta este proiectată special pentru a fi verde, ceea ce permite aparatelor să utilizeze o cantitate mică de energie. Detectoarele de senzori, sistemele de gătit și sistemele de încălzire inteligente permit pierderi foarte puține. Aragazul poate fi controlat numai atunci când este detectată tigaia și poate fi automatizată manipularea clocotului, economisind astfel o cantitate mare de energie. Robinetele de duș, de exemplu, pot oferi o experiență completă de duș în timp ce utilizează apă minima, etc.

 

CASE INTELIGENTE: CONTROL

Casele inteligente vă permit să controlati aparate specifice utilizând o aplicație pe dispozitivul dvs. mobil indiferent de locația dvs.

 

CASE INTELIGENTE: CALITATEA VIETII

Persoanele cu dizabilități sau copiii în vârstă pot beneficia de tehnologia inteligentă, deoarece casele inteligente pot funcționa prin comenzi vocale și sunt foarte ușor de utilizat. Oprirea robinetilor de apă sau a luminilor în mod automat atunci când nu sunt utilizate asigură scăderea deșeurilor. Pentru a face o sarcină de zi cu zi mai ușoară, sistemele automatizate pot fi personalizate în funcție de individ. Tehnologia inteligentă vă ajută să faceți sarcina de a menține casa în ordine, mult mai ușor pentru dumneavoastră, întrucât curățarea automată poate fi organizată, oferind astfel timp suplimentar pentru dvs. și mai puțin stres.

 

 

Casele inteligente nu doar că vor economisi bani pentru noi, ci ne vor face și viața mai confortabilă. Așa cum am spus mai devreme, America de Nord este cel mai mare utilizator de case inteligente în prezent, dar în următorii ani, regiunea Asia Pacific ar putea depasi America de Nord. Acest lucru se datorează cererii crescânde de dispozitive conectate în Japonia, India și China. Europa este considerată a doua cea mai importantă piață pentru casele inteligente, cu accentul principal pe confort și economii de energie.

 

Comments (0)

Produsul a fost adaugat in wishlist
Product added to compare.

Acest website foloseste cookie-uri. Pentru mai multe detalii te invitam sa citesti POLITICA DE COOKIES.